Energetische therapie

Er is feitelijk geen verschil tussen de behandelmethode van een mens of van een hond, kat of paard. De behandeling wordt via de handen intuitief uitgevoerd.

De behandeling kan zowel zittend als liggend worden ondergaan en de energie die de cliënt ontvangt wordt via de handen van de therapeut overgebracht. De magnetisch therapeut legt de handen op diverse plaatsen op het lichaam, waaronder hoofd, rug, buiken en benen van de cliënt en straalt als het ware door het lichaam heen. Plaatsen waar volgens de therapeut meer aandacht nodig is, vanwege energieblokkades of pijn, worden langer behandeld.

De magnetische behandeling is sterk afhankelijk van de klacht van de cliënt. Aangezien zowel lichamelijke als geestelijke gezondheidsklachten ontstaan vanuit een energieveld dat uit balans is, wordt magnetiseren toegepast bij een breed scala aan klachten. Voorbeelden van psychische klachten die worden behandeld middels magnetiseren zijn depressie, faalangst, lusteloosheid, stress, onzekerheid en slaapproblemen.

De duur van de therapie is uiteraard ook afhankelijk van de klacht van de cliënt. Ik werk met therapiesessie van ca. 60 minuten. De hoeveelheid benodigde behandelingen varieert van 5 tot 10 sessies. In geval van chronische klachten, kan een cliënt voor langere tijd in behandeling gaan.

Ik ben van mening dat ik als magnetisch therapeut in alle opzichten correct moet handelen. Alle informatie die een cliënt aan mij verstrekt, valt onder mijn geheimhoudingsplicht. Het gaat mij bij een behandelsessie niet om vele vervolgafspraken, maar om de verbetering van de kwaliteit van leven van de cliënt.

De meeste cliënten ervaren tijdens het magnetiseren lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen. Deze sensaties verschillen per persoon en per sessie en hebben een bepaalde oorsprong en betekenis. Enkele mogelijke sensaties zijn:

Warm of koud gevoel

Veel cliënten ervaren dit. De oorzaak hiervan is de energie die door het lichaam stroomt en het evenwicht herstelt. Warmte duidt op ontspanning en opheffing van verkramping en blokkades. Kou is het gevolg van een belemmerde bloedsomloop die voortkomt uit spanning of stress.

Tinteling

Wanneer er bepaalde delen van het lichaam gaan tintelen betekent dit dat het magnetiseren bepaalde blokkades heeft opgeheven. Het opnieuw stromen van energie zorgt voor het tintelende gevoel.

Ontspanning

Tijdens en na het magnetiseren voelt de cliënt zich meestal meer ontspannen dan voor het magnetiseren. De magnetisch therapeut beïnvloedt het energiepeil van de cliënt, waardoor de in het lichaam aanwezige stress en spanning wordt bestreden.

Visualisatie

Een enkele cliënt geeft tijdens de behandeling beelden te zien. Deze visualisaties kunnen variëren van het zien van kleuren tot het zien van beelden uit het verleden.

Spiertrekkingen

Soms gebeurt het dat de spieren van de cliënt samentrekken tijdens het magnetiseren. Ook dit is het gevolg van de veranderingen in de energiestroom van de cliënt.

Pijn

Hoewel het niet vaak voorkomt, kan ook pijn een tijdelijk effect van magnetiseren zijn. Dergelijke pijnen zijn het gevolg van het opheffen van energieblokkades en verkrampingen.

Emoties

Magnetiseren maakt soms emoties bij cliënten los. Vergeten of verdrongen emoties komen dan tijdens of na het magnetiseren omhoog en kunnen niet meer worden ingehouden. Dit is het gevolg van het loslaten van emotionele knelpunten en trauma’s.